Recept: Bratislavské řezy – Alíkoviny – Alík.cz

Alík

  • Alíkoviny
  • Klubovna
  • Hry
  • Nástěnky
  • Soutěže
  • Vtipy
  • Poradna
  • Copak hledáme:
    Kde hledáme: Přihlášení uživatelé mají lepší možnosti hledání.
    Jsi tu poprvé?

    Alíkovina

    Recept: Bratislavské řezy

    Moje babička peče výborné tradiční Bratislavské řezy. Já se přiznám, že si nikdy nemůžu pomoct. Jsou strašně dobré, určitě je taky vyzkoušejte.

    Ořechové řezy, © Martin Faltus

    Budete potřebovat:

    • 15 deka mouky
    • 12 deka tuku (másla)
    • 7 deka cukru
    • 8 deka ořechů
    • 1 žloutek
    Jak na to:

    1. Vše zpracujeme v těsto.
    2. Těsto vyválíme do dvou pásů, dáme ho na plech a pečeme.
    3. Upečené hned na plechu potíráme marmeládou a polijeme citrónovou polevou.
    4. Hned nakrájíme.

    Autorka:

    Tento článek byl zařazený ke zveřejnění bývalým vedením Alíka, jeho úroveň tedy nemusí odpovídat současným redakčním standardům.

    » přejít do diskuze

    Diskuze k článku  (1)

    Příspěvek z 14. října 2014 v 8:38.
    jituzka v něm napsala:

    Nejasnosti

    Ahoj, ta mouka má být hladká, polohrubá nebo hrubá? A ty řezy vůbec žádným způsobem nekynou, že tam není droždí, prášek do pečiva ani nic podobného? A jak dlouho a na kolik se to peče?